Alle collectiesBIM Vergelijking
BIM Compare instellen
Vandaag bijgewerkt

Bewerker

Project Admin

Organisatie Admin

BIM Model uploaden

Voordat we je BIM-model kunnen afstemmen op een plattegrond moet je een 360° video-opname hebben gemaakt:

Als je 360° video-opnamen naar je product geüpload en gepubliceerd zijn, kun je het model naar het project uploaden door de onderstaande stappen te volgen en kun je BIM Compare gebruiken.

Stappen om BIM Compare in te stellen:

1. Log in op je lokale OpenSpace web server.

2. Selecteer het project en ga naar je pagina projectinstellingen.

3. Ga naar het tabblad 'Upload BIM'.

4. Upload je model!

Zie hieronder voor enkele tips om je model voor te bereiden op het uploaden om gebruik en prestaties in de BIM Compare webviewer te verbeteren.

Opmerkingen over aantal modellen, afmeting en prestaties

Houd er rekening mee dat jeéén model per project kunt uploaden met OpenSpace Capture . Elk model kan maximaal 4 GB groot zijn, maar we raden aan ervoor te zorgen dat het model kleiner is dan 1 GB. Zie verderop in dit artikel voor meer informatie over deze aanbeveling.

Als je meerdere modellen wilt uploaden, bijvoorbeeld om een groot bestand op te breken of om individuele handelsbestanden te uploaden, kan dit met OpenSpace BIM+ - Neem contact op met je OpenSpace-vertegenwoordiger over abonnementen.

Als je geen OpenSpace BIM+ in je project hebt en je BIM-gemodelleerde elementen van meer dan één bronbestand wilt zien in BIM Compare raden we aan te uploaden naar een enkel, gefedereerd NWD- of IFC-bestand, dat alles in je project bevat: het gefedereerde model (soms genoemd het gecoördineerde model).

De prestaties van een webviewer, zoals de BIM-viewerkant van BIM Compare, worden voornamelijk beïnvloed door beheer van het browsergeheugen. Om het meeste uit je browserervaring te halen bij het bekijken van BIM in OpenSpace raden we Chrome aan. We raden ook aan je browser up-to-date te houden, omdat browserupdates het beheer van het browsergeheugen kunnen verbeteren voor betere prestaties van de BIM-viewer.

Modelkenmerken kunnen ook de laadtijd en de prestaties beïnvloeden als ze in een BIM-viewer zijn geladen. Hier volgen drie factoren die de prestaties beïnvloeden:

1. Modelcomplexiteit: het aantal knooppunten in de assembly / 'modelboom'

2. Modelcomplexiteit: het aantal verschillende meshes / materialen om weer te geven

3. Modelafmeting: de bestandsgrootte van het model

1. Omdat 'modelcomplexiteit'moeilijker te beoordelen is zonder het openen en onderzoeken van een afzonderlijk bestand gebruiken we soms de bestandsgrootte als proxy om ook de complexiteit in te schatten. Grotere bestanden zijn meestal ook complexer op de manieren zoals beschreven in de eerste twee punten.

Tips voor NWD-bestanden :

1. Modelbestanden kleiner dan 1 GB presteren het best in de BIM-viewer. (Je kunt modellen met een bestandsgrootte van maximaal 4 GB uploaden, maar deze kunnen prestatieproblemen ondervinden als ze complex zijn.)

2. Complexiteit is de grootste factor die de prestaties van BIM-viewers beïnvloedt, zelfs voor relatief kleine modelbestanden. Als je model prestatieproblemen ondervindt in de BIM Compare-viewer of als er problemen zijn bij het uploaden van een model met een grote bestandsgrootte, is de beste methode om de prestaties van de webviewer te verbeteren het elimineren van onnodige geometrie. Dit zal de bestandsgrootte en complexiteit van het model doen verkleinen. Bedenk wat belangrijk is om in je model in OpenSpace te zien en als je het model dat je naar OpenSpace uploadt exporteert, sluit dan onnodige categorieën en/of elementen uit, vooral de complexe.

3. We ondersteunen geen opgeslagen gezichtspunten in een NWD-bestand in de BIM Compare-viewer, dus we raden aan deze te verwijderen voordat je het NWD-bestand uit Navisworks exporteert.

• Let op: als je OpenSpace BIM+ in je project hebt, kun je de functie opgeslagen weergaven gebruiken om weergaven in OpenSpace te maken en opnieuw te bezoeken, net als Navisworks Saved Viewpoints of Revizto Viewpoints.

4. De BIM-viewer is gebouwd als een integratie met de Forge Viewer API van Autodesk, dus elk bestandstype dat compatibel is met Forge Viewer is acceptabel (NWD, RVT, FBX, enz.) – klik hier voor een definitieve lijst met ondersteunde bestandsformaten van Autodesk's Forge Viewer API.

Houd er rekening mee dat als je een nieuw model naar uw OpenSpace-project uploadt en als het modelcoördinatensysteem niet gewijzigd is, je nieuwe model uitgelijnd zou moeten zijn zodra de upload verwerkt is!

Tips voor Revit-bestanden:

Publicatie-instellingen

Als je een Revit-model publiceert, worden de standaard 3D-weergave en alle 2D-bladen standaard gepubliceerd. Om aan te passen welke BIM-elementen in BIM Compare verschijnen, kun je een van de volgende twee methoden gebruiken:

1. Pas de actieve weergaveset in RVT-bestanden aan:

• Ga naar het Autodesk publicatie-instellingen hulpartikel, bedoeld voor klanten van BIM360 en ACC Build, maar dezelfde stappen kunnen helpen bij het aanpassen van de instellingen voor bekijken van het bestand voor OpenSpace. Hier volgt een overzicht van de stappen - lees het artikel voor uitgebreidere instructies:

1. Open de RVT met Revit Desktop.

2. Ga naar 'Samenwerken> Beheer modellenpaneel > Publicatie-instellingen'.

3. Selecteer je 3D-weergaven en andere weergaven die je in OpenSpace wilt zien en zorg ervoor dat ze in de actieve weergave-set staan.

4. Sla de wijziging op je RVT-bestand.

5. Upload de gewijzigde RVT opnieuw naar OpenSpace.

2. Exporteer naar een NWC-bestand:

• Houd er rekening mee dat het exporteren naar een NWC-bestand de prestaties van zeer 'zware' RVT-bestanden in een webviewer als BIM Compare kan verbeteren. Als je RVT-bestand dus erg groot is, zou je misschien deze methode kunnen gebruiken in plaats van methode 1 hierboven.

1. Als je een RVT-bestand uploadt en de publicatie-instellingen niet hebt aangepast zoals weergegeven in methode 1 hierboven, zal Autodesk Viewer standaard de 'standaard 3D'-weergave gebruiken (doorgaans genoemd '{3D}') in je Revit-bestand. Ons uploadproces staat een gebruiker niet toe een andere specifieke 3D-weergave te selecteren dan deze weergave, en het staat de gebruiker niet toe de fasering van een Revit-model te specificeren, dus alle geometrie en alle fasen in het Revit-model getoond in de weergave {3D} worden geüpload en zullen zichtbaar zijn in OpenSpace.

2. Voor deze methode raden we aan een 3D-weergave in Revit te maken die alleen de gemodelleerde geometrieën toont die je in OpenSpace wilt zien. Noem deze weergave 'OpenSpace Export' of iets dergelijks en exporteer die weergave als een .NWC-bestand om naar OpenSpace te uploaden.

1. Om deze exportmethode te gebruiken moet je de Audtodesk Naviswroks Add-in voor Revit downloaden en installeren.

3. De resulterende .NWC-export zal alleen de geometrie bevatten die zichtbaar is in de 3D-weergave 'OpensSpace Export' die je hebt ingesteld.

4. Voor toekomstige uploads, in gevallen waar je Revit-bestand bijgewerkt is sinds de eerste OpenSpace-upload, blijf je de opgeslagen 'OpenSpace Export' 3D-weergave in Revit gebruiken om een ​​bijgewerkte versie van je model te exporteren dat je vervolgens kunt uploaden naar OpenSpace.

Gekoppelde bestanden in een Revit-model

Gekoppelde bestanden in een Revit-model, zelfs als dit het centrale model is, bestaan nog steeds niet ​​in het Revit-bestand zelf. Daarom is het zo dat als je een ​​Revit-model met gekoppelde bestanden naar OpenSpace uploadt, de gekoppelde bestanden niet worden weergegeven in de BIM-viewer.

Revit Rooms

OpenSpace ondersteunt niet het importeren van kamers uit een Revit-model. Als je een Revit-bestand naar .NWC exporteert om een ​​lichter bestand te maken, raden we je aan het selectievakje 'Export room geometry' in de Navisworks Options Editor uit te schakelen (zie onderstaande schermafbeelding van Autodesk).

Tips voor apparaten/gebruik

Minimale specificaties

Voor basisfunctionaliteit raden we een minimale internetsnelheid van 5-10 Mbps aan.

Apple-apparaten:

• iPhone: iPhone 8 of nieuwer

• iPad: iPad 6e generatie of nieuwer

Android-apparaten:

• Besturingssysteem: Android 11 of nieuwer

• RAM: 4 GB RAM of meer

Windows-apparaten:

• Besturingssysteem: Windows 10

• RAM: 4 GB RAM of meer

Mac-apparaten:

• Besturingssysteem: macOS Mojave (10.14) of nieuwer

• Processor: Intel Core i3 of beter

• RAM: 4 GB RAM of meer

Bovenstaande specificaties zijn het absolute minimum dat nodig is om BIM Compare op mobiel uit te voeren met basisfunctionaliteit. Gebruikers met apparaten die niet aan deze specificaties voldoen, kunnen tragere prestaties en beperkte functies ervaren.

Voorkeursspecificaties

Voor optimale prestaties raden we een internetsnelheid van ten minste 30-50 Mbps aan.

Apple-apparaten:

• iPhone: iPhone XR of nieuwer

• iPad: iPad Pro 3e generatie of nieuwer

Android-apparaten:

• Besturingssysteem: Android 13 of nieuwer

• RAM: 6 GB RAM of meer

• Merken: Google Pixel, Samsung

Windows-apparaten:

• Besturingssysteem: Windows 10 of nieuwer

• RAM: 8 GB RAM of meer

Mac-apparaten:

• Besturingssysteem: macOS Catalina (10.15) of nieuwer

• Processor: Apple M1 chip of beter

• RAM: 8 GB RAM of meer

Bovenstaande gewenste specificaties zorgen voor een soepelere, snellere en betrouwbaardere ervaring bij het gebruik van BIM Compare, omdat ze ontworpen zijn voor het verwerken van complexere taken, grotere bestanden en intensievere grafische vereisten.