Je 360°-video uploaden - Desktopsynchronisatie voor het web

Hoe opnamesop het web te uploaden zonder een app te installeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Toestemmingen

Taak

Kijker

Bewerker

Project admin

Organisatie Admin

Uploaden via Bureaubladsynchronisatie voor Web

Vereisten

1. Als je de app Desktopsynchronisatie hebt geïnstalleerd, moet je hem verwijderen voordat je de webuploader kunt gebruiken.

Overzicht

Als je bekend bent met de app voor het uploaden van je 360 video-opnamen - Desktopsynchronisatie, biedt deze uploadoptie voor het web een extra voordeel. Met Desktopsynchronisatie voor het web installeer je geen applicatie. In plaats daarvan kun je je videobestanden ophalen met de camera aangesloten of de SD-kaart in een SD-kaartlezer geplaatst.

Tips voor succes:

1. Schakel de slaapstand van je camera uit tijdens het uploaden.

2. Als je de camera op de computer aansluit, koppel de camera dan pas los als het uploaden is voltooid.

3. Als je een SD-kaartlezer gebruikt, verwijder de SD-kaart dan niet totdat het uploaden is voltooid.

4. Het uploadproces varieert afhankelijk van je camera: Insta360 of Ricoh.

Uploaden met behulp van een Ricoh-camera

1. Zet de Ricoh-camera aan en sluit de camera aan op de computer via een datatransferkabel.

• Onder Windows wordt de camera weergegeven als een station.

• Op een Mac kun je Image Capture openen.

2. Maak een map op je bureaublad voor de opname-bestanden.

1. Tip: Geef je map een unieke naam zoals openspace_uploads_jan_1_2024. Dit is waar je vanuit zult uploaden.

3. Sleep de bestanden naar de map die je zojuist hebt gemaakt.

1. Tip: Als je niet zeker weet welke bestanden je moet selecteren, kun je sorteren op datum. Als je opnames van deze week wilt uploaden, selecteer dan de bestanden die in de afgelopen week zijn gemaakt door op datum te sorteren.

4. Start OpenSpace en navigeer naar je project.

5. Klik op het icoon 'Opnames' aan de linkerkant van je scherm.

6. Selecteer het uploadpictogram in de rechterbovenhoek.

7. Sleep de bestanden vanuit je map of klik op 'Uploaden' en selecteer de bestanden uit je map.

8. Klik op 'Upload starten'.

9. Sluit dit venster niet totdat het uploaden is voltooid.

10. Als het uploaden klaar is, verandert de kolom "Status' in 'Geüpload' en de blauwe knop in 'Gereed'.

11. Klik op 'Klaar'.

Uploaden met behulp van een Insta360-camera

1. Start OpenSpace en navigeer naar je project.

2. Klik op het pictogram 'Opnmes'aan de linkerkant van je scherm.

3. Selecteer het uploadpictogram in de rechterbovenhoek.

4. Sleep je bestanden rechtstreeks vanuit de camerabestanden of klik op 'Uploaden' en selecteer het camerabestand:

• Tip: Als je niet zeker weet welke bestanden je moet selecteren, kun je op datum sorteren. Als je opnamen van deze week wilt uploaden, selecteer dan de bestanden die in de afgelopen week zijn gemaakt door op datum te sorteren. Houd er ook rekening mee dat Insta360-videobestanden twee bestanden per opname hebben.

5. Klik op 'Start upload'.

6. Sluit dit venster niet totdat het uploaden is voltooid.

7. Wanneer het uploaden is voltooid, verandert de kolom 'Status' in 'Geüpload' en verandert de blauwe knop in 'Gereed'.

8. Klik op 'Klaar'.

FAQs

1. Wordt de statuskolom bijgewerkt naar 'Verwerkt'?

• In de toekomst willen we graag bevestigen dat de opname nu voltooid en verwerkt is. Neem contact op met het Support-team om een functieverzoek in te dienen.

2. Wat als de bestandsstatus 'Niet herkend' zegt?

• Klik op 'Niet herkend' voor gedetailleerde informatie over waarom het opnamebestand niet wordt herkend. Neem contact op met het ondersteuningsteam voor verdere assistentie.

3. Wat als er in de bestandsstatus 'Niet nodig' staat?

• Als je deze status krijgt, betekent dit dat de bestandsnaam al is geüpload via een andere methode, zoals mobiel uploaden.

4. Wat als ik mijn internetverbinding verlies tijdens het uploaden?

• Als er een netwerkfout optreedt bij ook maar één bestand, moet je op 'Opnieuw proberen' klikken als het uploaden is voltooid. Als de fout optreedt midden in een bestand dat wordt geüpload, gaat het weer verder waar het gebleven was.

5. Wordt de Garmin Virb ondersteund voor de web-uploader?

• Nee. Deze camera is uit productie genomen.

Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met het OpenSpace-ondersteuningsteam via support@openspace.ai.